Címkék

állatok (3) biogradska (3) budva (2) cetinje (4) durmitor (15) erdő (2) folyó (8) hegyek (18) kotor (7) perast (2) piva (6) shkodra (5) sveti stefan (5) szállás (1) szikla (13) szöveg (23) tara (3) tengerpart (10) (9) út (10) Címkefelhő

Friss topikok

Montenegro bemutatása

2008.03.22. 13:24 harzol2

Hazánktól délre a Balkán félszigeten elterülő Montenegró csodálatos természeti értékekkel rendelkezik, így ideális turisztikai célpont. Magyarország területéhez képest is kis országot szinte kizárólag hegyvidéki területek alkotják. A Dinári-hegység hegyvonulatain és az Adriai-tenger partvidékén túl rengeteg egyéb látnivalót kínáló országot várhatóan már a közeljövőben fel fogják fedezni a turisták.
Montenegro bemutatása

Szólj hozzá!

Címkék: szöveg durmitor

Skodra tó (Skadarsko)

2008.03.22. 13:21 harzol2

A Skodra tó Montenegró és Albánia határán terül el és a Balkán legnagyobb tava. Különlegességét leginkább az itt élő madárvilágnak köszönheti. Többek között ez a pelikán egyetlen természetes élőhelye Európában.
A tó partjáról több helyen lehet hajókirándulásra indulni. Ennek megszervezésével nem kell foglalkozni, hisz a parkolókban a hajósok már kínálgatják a különféle utakat. A hajókról a tavat és élővilágát lehet megcsodálni, sőt aki szeretne fürödhet is a tó közepén.
A tó nevét hol Skodra tónak, hol Shkodrai-tónak írják.

Skodra tó (Skadarsko)

Szólj hozzá!

Címkék: szöveg shkodra

Kotori öböl

2008.03.22. 13:18 harzol2

Kotori öböl Európa legdélebbi fjordja. Partját meredek hegyoldalak szegélyezik, ám a tengerpart mégis  nagyrészt beépített.
Itt fekszik Kotor városa, mely a világörökség része.
Kotori öböl

Szólj hozzá!

Címkék: szöveg tengerpart kotor

Sveti Stefan

2008.03.22. 13:13 harzol2

Sveti Stefan a montenegrói tengerpart egyik híres üdülővárosa. Montenegró többi részén található köves tengerpartjától eltérően itt homokos strand várja a turistákat.
Pálmafás sétányok és gondozott parkok igazi elit üdülőhellyé varázsolják a környéket. Igazi különlegesség a szigeten található luxushotel.
Sveti Stefan

Szólj hozzá!

Címkék: szöveg tengerpart sveti stefan

Durmitor Nemzeti Park

2008.03.22. 13:06 harzol2

Montenegróba látogatva feltétlenül érdemes megtekinteni a Durmitor Nemzeti Parkot. A világörökség részének nyilvánított kopár hegyvidéken található az ország legmagasabb csúcsa, a Bobotov Kuk (2523 méter).
Különleges látványt nyújtanak a sziklaalakzatok és a Tara folyó völgye.
Durmitor Nemzeti Park

Szólj hozzá!

Címkék: szöveg szikla hegyek durmitor